در مقاله مربوط به “گردش کاری شیرپوینت و محدودیتهای استفاده از ابزارهای استاندارد” ، به اهمیت و نیاز کسب و کارها به گردش کار در شیرپوینت پرداختیم و به برخی از چالشها و محدودیتهای کار با Toolsetهای استاندارد اشاره کردیم. (شیرپوینت out-of-box، Sharepoin Designer، و کد سفارشی گردش کار) در نهایت نیز به این نتیجه رسیدیم که برای پیادهسازی و نگهداری گردش کار به راه حل بهتری نیاز داریم.
در همین راستا در میان محصولات این گروه که شامل K2, Bamboo Solutions: Workflow Conductor, SharePoint Workflow Boost, Skelta و AgilePoint است، ما محصول پیشتاز این طبقه یعنی Nintex را برای تکمیل کار انتخاب کردیم.
با بررسی اطلاعات مربوط به محصول و دموی آن و گفتگو با نمایندگان Nintex امروز میتوانیم با قاطعیت در مورد نینتکس نظر دهیم و آن را به مشتریانمان پیشنهاد کنیم. طبیعی است که هر محصولی نقاط قوت و ضعفی دارد؛ این موضوع حتی در مورد محصولات جانبی شرکت بزرگ مایکروسافت نیز صادق است.
در همین راستا برای یک انتخاب اصولی باید تمام جوانب هر محصول بررسی شود. به همین منظور در این جا قصد داریم به بررسی ویژگیهای مختلف نرمافزار Nintex بپردازیم؛ در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
نینتکس منطبق با نیازهای یک جریان کاری ایجاد شده و در شیرپوینت امکان استفاده از گردش کاری را برای سازمانها فراهم کرده است. در اینجا به برخی از ویژگیهای آن اشاره میکنیم:
اگر قسمت قبلی مربوط به این مقاله را مطالعه کرده باشید حتما میدانید که شیرپوینت بعد از ۶۰ روز از تکمیل یا لغو یک گردش کاری، تاریخچهی مربوط به آن گردش کاری را حذف میکند. (که در واقع حذف نشده بلکه دسترسی کاربر به آن جریان کاری در صفحه مورد نظر از بین رفته است.) هر کسب و کاری ممکن است در مقطعی از زمان به ردیابی جزئیات کار نیاز پیدا کند.(به طور مثال زمان تایید یک جریان کاری را رصد کند). خوشبختانه گردش کار نینتکس این مشکل را حل کرده است. نینتکس با استفاده از پایگاه داده SQL خود که یک تاریخچه کامل از گردش کار و عملیات مربوط به آن را ذخیره دارد، به رفع این مشکل کمک کرده است. این History (در هر دو فرم تصویری و متنی) از لینک “View workflow History” در منوی context هر آیتم در دسترس است.
همه مراحل طراحی گردش کار Nintex در رابط کاربری شیرپوینت انجام میشود. هیچ کلاینت جداگانهای نیاز به نصب ندارد. رابط گرافیکی بسیار بصری است به طوری که شما با کشیدن و رها کردن(drag and drop) “اکشنهای گردش کار” بر روی گرهها در نمودار میتوانید فرآیند خود را تعریف و سپس خواص آنها را پیکربندی کنید.
این ویژگی رابط کاربری به تجسم راحت گردش کار برای کاربران بسیار کمک میکند. همچنین با مینیمایز کردن اکشنها میتوان فرآیندهای کاری پیچیده را راحتتر درک کرد.
ورود نینتکس به همراه تعداد زیادی از اکشنهای گردش کاری بود، که میتوان برای پیکربندی سطح وسیعی از انتظارات کسب و کار از آن استفاده کرد. این موضوع، فرایندهای منطقی(حلقهها، اکشنهای موازی، state machine)، کتابخانه/ لیست (ایجاد/حذف/کپی آیتم ، check-out , check in، اعلام رکورد)، تامین سایتهای شیرپوینت، سایت کالکشنها، تامین کاربران در AD و تنظیم مجوز، اختصاص وظایف و ارسال اطلاعیهها و فراخوانی یک سرویس وب حتی بدون نوشتن کد را شامل میشود. اقدامات گردش کار با Nintex بخش عظیمی از نیازهای فرآیندهای کسب و کارهای مختلف را پوشش میدهد؛ با این حال، شما علاوه بر این، میتوانید اقدامات گردش کار خود را (با استفاده از کد ویژوال استودیو) بنویسید و آنها را برای استفاده در گردش Nintex در صورت نیاز استقرار دهید.
تغییرات در یک گردش کاری در حال اجرا، بدون تاثیر منفی و اختلال در روند کار آن، یک چالش بزرگ است. محصول نینتکس این مشکل را با ورژنبندی به راحتی ساماندهی کرده است. تغییرات در فرآیند به صورت پیشنویس ذخیره شده و در صورت آماده بودن به عنوان یک ورژن جدید انتشار مییابد. موارد جدید با نسخه جدید اجرا میشوند، درحالیکه فرایندهایی که قبلا در حال اجرا بودند با ورژن یا نسخه قبلی به کار خود ادامه میدهند.
ادامهی ویژگیهای Nintex را در مطالب بعدی بلاگ ساقه بخوانید.